MANİSA / ALAŞEHİR - Atatürk İlkokulu

Şbt

06 Şubat 2019 Çarşamba günü 12:00-13:30 saatleri arasında ülke genelinde eş zamanlı olarak yapılan "Trafikte Yaya Önceliği Bilincinin Oluşturulması" etkinliğine Alaşehir Kaymakamı Sayın Abdullah Uçgun, Milli Eğitim Müdürü Sayın Hüseyin Güneş ve diğer protokol üyeleri ile Atatürk İlköğretim Kurumu olarak biz de katıldık. Sayın Abdullah Uçgun hem yayalara hem de sürücülere yaya geçidinin doğru kullanımı ile ilgili bilgi verdi. Öğrencilerimiz yaya geçidinin önemine dikkat için hazırlanan pankartlarla karşıdan karşıya geçti. Bu bilincin devam ettirilmesi temennileriyle etkinlik sol buldu.

Şbt

Sürdürülebilir kalkınma ilkeleri çerçevesinde kaynaklarımızı korumak, atıklarımızı kontrol altına almak, gelecek nesillere temiz ve gelişmiş bir Türkiye ile yaşanabilir bir dünya bırakmak amacıyla Çevre ve Şehircilik Bakanlığının vizyon projesi olan "Sıfır Atık Projesi"nin okulumuzda da başarılı bir şekilde yürütülmesi amacıyla cam, kağıt, plastik geri dönüşüm kutuları oluşturuldu.  Projeye gereken önemin verilebilmesi için öğrencilerimiz bu konuda bilgilendirildi.

Ock

Çok Renk Tek Yürek projesi kapsamında 09.01.2019 tarihinde okulumuz anasınıfı öğrenmenleri ve rehber öğretmenimiz sığınmacı öğrencilerin evine ziyaret gerçekleştirmiştir. Bu projeyle çocukların akranlarıyla iletişim becerilerini geliştirerek ve farklılıkları hoşgörüyle kabul etmesini sağlamak amaçlanmıştır.

Ara

24 Kasım Öğretmenler Günü münasebetiyle düzenlenen okullararası voleybol turnuvasında okulumuz erkek öğretmenlerinden oluşan voleybol takımımız katıldığı 5 maçı 2-1, 2-1, 2-0, 2-1 ve 2-1 galibiyetlerle alarak yarı finali geçip finale kadar yükseldi. Finalde oynanan maçı 3-1 kaybederek turnuvanın ikincisi oldu ve okula kupayla döndü. Bu organizasyonda emeği geçenlere, okulumuzun adını finale taşıyan bütün öğretmenlerimize ve takımımıza destek veren bütün öğretmen,veli ve öğrencilerimize teşekkür ederiz.

Kas

24 Kasım Öğretmenler günü her sene olduğu gibi bu sene de Atatürk ilköğretim Kurumları öğretmenleri için Okul Aile Birliği Başkanı Nalan Çömçömoğlu ve okul müdürümüz Şerafettin Güçlü tarafından hazırlanan ikramlarla öğretmenler odasında kutlandı. Ayrıca öğretmenlerimiz için okulumuzun konferans salonunda öğrencilerimiz tarafından hazırlanan skeç, orotoryo, koro ve şiirler ilgiyle izlendi. Törende şehit öğretmenlerimiz de unutulmadı. Bu günü güzel geçirmemizde emeği olan herkese teşekkür ederiz.

Kas

Okulumuzda her yıl olduğu gibi bu yıl da Okul Aile Birliği tarafından kermes düzenlendi. Velilerin ve öğrencilerin yoğun katılımı ile gerçekleşen kesmeste başta Okul Aile Birliği başkanımız Nalan Çömçömoğlu´ na ve emeği geçen velilerimize teşekkür ederiz.

Kas

Cumhuriyetimizin kurucusu, Başkomutan, Başöğretmen, Ulu önder Atatürk´ün aramızdan ayrılışının 80. yıl dönümünde O´ nu saygı, minnet ve özlemle andık. Anma töreni sabah 09:05´ te siren sesinin çalmasıyla Ata´ ya saygıyla başladı. Ardınan İstiklal Marşımız okunup Türk bayrağı yarıya indirildi. Tören öğrencilerimizin Atatürk ile ilgili okudukları şiirler ve sözler ile devam etti. Törenin hazırlanmasında emeği geçen tüm öğretmen ve öğrencilerimize teşekkür ederiz.

Ekm

Cumhuriyetimizin 95. yılı okulumuzda coşkuyla kutlandı. Tören Cumhuriyetin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarına saygı duruşuyla başladı ardından İstiklal marşıyla devam etti. Tören okulumuz ortaokul öğrencilerinin okuduğu cumhuriyet şiirleri ve ilkokul öğrencilerimizin hazırladığı pankartların gösterimiyle son buldu. Törenin hazırlanmasında emeği geçen tüm öğretmen ve öğrencilerimize teşekkür ederiz.

Ekm

“15 Temmuz Demokrasi Zaferi ve Şehitlerimiz” anısına 28 Eylül 2018 tarihinde ilköğretim ve ortaöğretim öğrencilerimizin günün anlam ve önemini kavrayabilmelerine yönelik bir anma etkinliği gerçekleştirdik. Demokrasimize sahip çıkan ve bayrağımızı korumak için şehit olan yurttaşlarımızı anmak üzere gerçekleştirdiğimiz tören şehitlerimiz için Saygı Duruşu ve devamında İstiklal Marşı ile başladı. Program öğrencilerimizin okuduğu şiirler ve 15 Temmuz konulu video gösterimiyle devam etti. Emeği geçen tüm öğretmen ve öğrencilerimize teşekkür ederiz.